De Blokeend

Welkom in onze wereld van "Wonen in de winkel" met onder andere outdoor-en Engelse kleding, Dubarry laarzen, meubelen, lampen, woondecoraties, bronzen dieren, ACD-tuinkassen,buiten koken en maak kennis met ons of de blokeend

Beeldend kunstenaar

Open atelier, schilderworkhops en educatieprojecten.

De keijser 0597-671952
Informeer naar het cursusprogramma!

Galerie Erika Stulp

Op Molenweg 4 Oudeschans, naast het Vestingmuseum, vind je Galerie Erika Stulp.
Openingstijden op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00-17.00 en op verzoek:                 tel. 06 36 167 686.

Erika toont haar eigen werk, maar ook dat van gastkunstenaars. Vaak zijn dat Groninger kunstenaars, maar ook nationaal of internationaal, als het maar expressionistisch is.
Ongeveer 4 verkoopexposities per jaar.
Vrij entree.

Smederij De Smidse

Deze plattelandssmederij is van rond de vorige eeuwwisseling en treft u in de kern van het dorp.Voor bezichting bel met Kobus Naaijer 0597-655221.

Bed&Breakfast Oudeschans

Bed&Breakfast Oudeschans. Geschikt voor een kort verblijf maar, omdat het appartement een geheel ingerichte keuken heeft, ook geschikt voor een langer verblijf.
Een plek om te genieten van de rust en natuur van het Groningse platteland.
bedandbreakfast
Jakob en Lola Bos
Mobiel: 06 – 1527 1228
Mail: jjbos@ziggo.nl

Het Garnizoenskerkje Oudeschans

Het garnizoenskerkje stamt uit 1626 en is door de stichting Oude Groninger Kerken in 1976 gerestaureerd en is sindsdien in gebruik als expositie ruimte en concertzaal. Er worden per seizoen acht kwalitatief hoogstaande concerten georganiseerd. Dit met beroeps ensembles uit de wereld van de klassieke muziek. De musici komen uit alle grote symfonieorkesten. Zoals uit het Noord Nederlands orkest en Concertgebouw en het metropool orkest. Mede door de afwisselende verrassende programmering -met nadruk op klassiek-, de informele sfeer en zijn sfeervolle ligging in het hart van de vesting Oudeschans, is het kerkje succesvol. We kunnen spreken van een totaalconcept. Data vindt u onder het tabblad "activiteiten" bij de concerten.

Rondleidingen op afspraak
tel.0597-532921

Edelsmederij Goudwicht

Bij Edelsmederij Goudwicht worden op ambachtelijke wijze sieraden gemaakt en gerepareerd. In de winkel, tevens het atelier, is een grote collectie unieke handgemaakte sieraden te koop en andere cadeau artikelen. U kunt hier ook terecht met uw eigen ideeën over het maken of vermaken van een sieraad. Met name het omsmelten van oud (emotie) goud en/of het verwerken van as is de specialiteit van Goudwicht. U bent van harte welkom om een kijkje te nemen. U vindt ons naast het vestingmuseum. In ieder geval geopend op: vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

Edelsmederij Goudwicht
telefoon: 0597 531753
Goudwicht

Petra Fens Fotografie

Aan deze pagina wordt gewerkt.