De Blokeend

Welkom in onze wereld van "Wonen in de winkel" met onder andere outdoor-en Engelse kleding, Dubarry laarzen, meubelen, lampen, woondecoraties, bronzen dieren, ACD-tuinkassen,buiten koken en maak kennis met ons of de blokeend

Beeldend kunstenaar

Open atelier, schilderworkhops en educatieprojecten.

De keijser 0597-671952
Informeer naar het cursusprogramma!

Petra Fens Fotografie

Wegens corona virus stellen wij als team van Petra Fens fotografie foto's van bloemetjes beschikbaar om te versturen naar een ieder die het nodig heeft. Foto's zijn vrij van logo en mogen gekopieerd worden. Wij wensen iedereen heel veel sterkte toe! Groeten van het team Petra Fens fotografie. Uiteraard zijn wij weer beschikbaar na de crisis. Tot dan!

Restaurant De Piekenier

Binnen is het gezellig en gemoedelijk en kunt u er terecht voor een goede lunch of diner. In voorjaar en zomer is het terras een aantrekkelijke tussenstop voor velen die er genieten van de sfeer met een kop koffie, een broodje of een drankje.
www.piekenier.nl
eetlekker@piekenier.nl
Tel.0597-655370/ 06-25471548
Uitgeroepen door smulweb.nl tot "leukste restaurant van Groningen 2011"! Kijk bij Fotoalbum - De Historie.

Smederij De Smidse

Deze plattelandssmederij is van rond de vorige eeuwwisseling en treft u in de kern van het dorp.Voor bezichting bel met Kobus Naaijer 0597-655221.

Het Kunsthuis

Galerie en kunstuitleen Het Kunsthuis verkoopt en verhuurt kunst van verschillende kunstenaars.
U bent van harte welkom op vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Tel.088-2277325
Het kunsthuis

Bed&Breakfast

Bed&Breakfast Oudeschans. Geschikt voor een kort verblijf maar, omdat het appartement
een geheel ingerichte keuken heeft, ook geschikt voor een langer verblijf.
Een plek om te genieten van de rust en natuur van het Groningse platteland.
bedandbreakfast
Jakob en Lola Bos
Mobiel: 06 – 1527 1228
Mail: jjbos@ziggo.nl

Het Garnizoenskerkje Oudeschans

Het garnizoenskerkje stamt uit 1626 en is door de stichting Oude Groninger Kerken in 1976 gerestaureerd en is sindsdien in gebruik als expositie ruimte en concertzaal.Er worden per seizoen acht kwalitatief hoogstaande concerten georganiseerd.Dit met beroeps ensembles uit de wereld van de klassieke muziek.De musici komen uit alle grote symfonieorkesten. Zoals uit het Noord Nederlands orkest en Concertgebouw en het metropool orkest. Mede door de afwisselende verrassende programmering- met nadruk op klassiek- de informele sfeer en zijn sfeervolle ligging in het hart van de vesting Oudeschans, is het kerkje succesvol.We kunnen spreken van een totaal concept. Data vindt u onder het tabblad "activiteiten" bij de concerten.

Rondleidingen op afspraak
tel.0597-532921

Edelsmederij Goudwicht

Bij Edelsmederij Goudwicht worden op ambachtelijke wijze sieraden gemaakt en gerepareerd.In de winkel tevens het werkatelier is een grote collectie unieke handgemaakte sieraden te koop, maar ook diverse cadeau artikelen.U kunt hier ook terecht met uw eigen ideeën voor het maken of vermaken van een sieraad. Met name het omsmelten van oud (emotie) goud en / of het verwerken van as is de specialiteit van Goudwicht.U bent van harte welkom om een kijkje nemen. U vind ons naast het Museum aan de Molenweg.In ieder geval geopend op: woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur & op afspraak
Edelsmederij Goudwicht
0597531753
Goudwicht